UWAGA

Strona internetowa tortyzpomyslem.pl ( stara strona) oraz tortyzpomyslem.com.pl należy do tej samej firmy.

Nowa strona jest tutaj
Klikając w Cennik, oraz Kontakt, traficie również na nową stronę.
Zapraszamy !

INFORMACJA
w dniach do 27 grudnia do 2 styczeń Pracownia Tortów jest NIECZYNNA

sobota, 12 lutego 2011

Tort Elmo.


Posted by Picasa

26 komentarzy:

  1. lala, lala - elmo's song:)
    słodki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. tort świetny, właśnie przymierzam się do zrobienia czegoś podobnego, i w związku z tym mam pytanie, bo domyślam się ze tort pokryty jest masą cukrową, jaka ilość tej masy jest potrzebne na pokrycie całego Elmo? Z góry dziękuje za odpowiedz

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuje :)
    ten tort był dość duży i weszło ok 1 kg masy cukrowej.

    OdpowiedzUsuń
  4. a jak wyczarowac takie makaroniki ?SUPER

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam :)

    Mam pytanie jak zrobiliście te włoski na torcie ?

    OdpowiedzUsuń
  6. Włosy są wyciśnięte przez wyciskarkę do czosnku- baaaaaaaaardzo pracochłonne zajęcie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hmm to ile godzin mam sobie na nie zarezerwować?? :)

      Usuń
    2. To zależy od wprawy i siły w ręce ;) ok 2 godzin

      Usuń
  7. jest sliczny...chcialabym taki zrobic na 2 urodzinki synka...moglaby Pani powiedziec mi jak te wloski pozniej przyklejac?

    OdpowiedzUsuń
  8. No ja tez jestem strasznie ciekawa jak sa przyklejone. Tort jest niesamowity

    OdpowiedzUsuń
  9. a na czym się te wloski trzymają na tocie?

    OdpowiedzUsuń
  10. są przyklejona na masie maślanej

    OdpowiedzUsuń
  11. 1kg masy cukrowej we wszystkich kolorkach, czy tylko czerwonej masy??
    Tort cudowny!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ok 1 kg czerwonej masy tak mniej więcej

      Usuń
  12. mam pytanie z czego sa zrobione usta i oczy

    OdpowiedzUsuń
  13. ja cie....rewelacja-gratuluje talentu-dla mnie bomba-pozostaje mi tylko taki zamówic-a że jestem daleko od Polski-więc będzie ciężko znaleźć kopię-naprawdę śliczny!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  14. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  15. zrobilam podobne cudo:) tylko mialam jeden problem hihi wlozylam fondant do wyciskarki do czosnku i mi raczka odpadla hehe wiec znalazlam szybki sposob i przecieralam na tarce nastepnie nakladalam warstwami na torta takie wloski:) bardzo szybka metoda:)polecam na tej stronie z mniejszymi oczkami przecierac! dodatkowo plusem jest wlozyc mase przed dekoracja do zamrazalnika, aby byla schlodzona.To byla moja wersja awaryjna:) torcik wyglada super!!!Pozdrawiam Danusia z Usa

    OdpowiedzUsuń
  16. Szok! Wyciskać przez wyciskarkę do czosnku to trzeba mieć cierpliwość :) a nie lepiej kupic końcówkę do szprycy do robienia włosów i trawy (taka okrągła z malutkimi dziurkami), wtedy idzie ekspresowo:) .torcik cudowny

    OdpowiedzUsuń
  17. Szok! Wyciskać przez wyciskarkę do czosnku to trzeba mieć cierpliwość :) a nie lepiej kupic końcówkę do szprycy do robienia włosów i trawy (taka okrągła z malutkimi dziurkami), wtedy idzie ekspresowo:) .torcik cudowny

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie że lepiej, tylko jednak efekt jest inny.

      Usuń
  18. Kupilam tylke do trawy.oczka mini.nie ma opcji zeby fondant wycisnac.ťo jedynie do kremow sie nadaje.a jak odcinalas wloski z wyciskarki? Moja proba ťo reka zdejmowalam i strona od wyciskarki doklejalam?pomoz

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tylka to tylko do kremów ! masa jest za twarda !
      Ja wyciskałam wyciskarką do czosnku, jak masa była za twarda lekko rozmiękczałam ją Plantą, zdejmowałam nożem i przyklejałam do masy maślanej na torcie. Jest to pracochłonne i trzeba uważać na kształt włosków które wychodzą z wyciskarki.

      Usuń
  19. Robilam probe na biszkopciku posmarowanym maslem.mase kupilam dosc miekka.ladnie przez praske wyszlai te wloski nawet nawet wyszly.ehhhh jutro bede cudowac.nie umiem nawet sernika zrobic a na elmo sie porywam;-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...